Статии публикувани в пресата

Болките в гърба-диагностика и алтернативно лечение
Болките в гърба, шията и мускулите на крайниците засяга предимно млади хора и жени, подложени на силен физически и психически стрес.Освен болките с пристъпен характер болните често се оплакват от обща отпадналост, болки в стомаха или мигрена. Болковият синдром може да се дължи на:
1. Дегенеративни заболявания на гр.стълб, дискови хернии
2. Остеохондроза, травматични увреждания
3. Ендокринни, метаболитни, туморни заболявания
Напоследък се среща хронична болка при депресия, хипохондрия и тревожност. За да се предприеме правилно лечение трябва да се направят необходимите изследвания:
1. Ренгено графия-рутинно изследване, но за съжаление има стойност само при дегенеративните промени в гр.стълб.
2. ЕМГ и ЕНГ /електромиография и електроневрография/ - изследване на провеждането по мускули и по нерви –много показателни при коренчева увреда на периферни нерви с характерна болка в кръста.
3. Доплерова сонография-диагностицира кръвообращението и уросяването на крайниците.
Често се търси самолечение чрез болкоуспокояващи медикаменти, които дават нетраен и слаб ефект. Лечението на тези заболявания е бавно и трудно. Колкото по рано се диагностицират тези състояния и се определят схемите на лечение, толкова по бързо се повлияват симптомите и се предотвратява развитието на болестта. С развитието на новите технологии съвременната медицина намери немедикаментозно разрешение на проблема, а именно –лазерната терапия в комбинация с озоно терапия. Методът се разработва и прилага в Лазерен Медицински Център в Пловдив. Резултатите са поразяващи! Само след няколко процедури с лазер се подобрява еластичността на междупрешленните дискове, както и дегенерация на капсулите им. Болките отшумяват, тонусът на мускулатурата се подобрява, изтръпването изчезва. Лазертерапията и озонотерапията стават настолен метод в практиката на много лекари в световен мащаб. Често пъти тя се явява единствено решение за упоритите постоянни и мъчителни болки в кръста и гърба.
Дата 05 Feb 2009 Автор Dr. Dimitrov

<< предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 следваща >>