Лечение на синузит

  лечение на синузит Синузита се лекува с лазер и хомеопатия  
 

Често синузита се бърка с хремата. При синузита има възпаление на лигавиците на синусите, най-често във връзка с някаква инфекция. При простуда или при алергично заболяване епителът, който ги покрива, набъбва и започва да произвежда голямо количество слузни вещества или гной.

            При запушване на отверстията, които свързват синусите и носната кухина, налягането в кухината се увеличава и това създава чувство за тежест и болка.

             Пациентът със синузит се оплаква от:

  • болки в челната и горно-челюстната област;
  • по-обилно или по-малко гнойно течение от носа, или спиране на течението, което е още по-болезнено;
  • общи симптоми на инфекция - повишена температура, изпотяване, нарушено общо състояние, главоболие и др.


    Развитието му е бавно и изисква консултация със специалист. За съжаление, в повечето случаи, лекарите назначават антибиотици, които изглеждат много подходящи, но вредата от тях е по-голяма, отколкото ползата им.

             Защо не е желателно да се вземат антибиотици:
            1. Синусите се кръвоснабдяват много слабо, а антибиотиците се пренасят с кръвния поток, поради което голяма част от антибиотика не достига до предназначението си.
            2. Честа резистентност /привикване на организма към антибиотиците/.
            3. Множество странични ефекти вследствие на необходимите дози и на времето нужно за лечението /10 - 15 дни/.
            4. Чести алергични реакции и др.

            Пункциите са крайна мярка и не са за предпочитане поради травматичния си характер.
            В последните години с много добър ефект при лечението на синузита се наложи лазерната терапия. Особено добри резултати се получават, когато тя се съчетае с хомеопатично лечение. С лазертерапията директно в синусите се унищожава бактериалната флора. Ефектът е много бърз - само за няколко дни общото състояние на пациента се подобрява. Освен това с лазертерапията се заздравява носната лигавица, така че да няма благоприятна среда за развитие на микроорганизми. Обикновено се провеждат от 5 до 10 процедури. Най-доброто време за провеждане на лечението е есенно-зимния период.
            Синузитът е заболяване, което не бива да се подценява. Нелекуването му може да доведе до усложнения и увреждане на редица органи и системи. Несвоевременното лечение води до хронифициране на заболяването, което продължава дълги години с периоди на обостряне и временно подобрение. С лазертерапията може да се постигне пълно излекуване на заболяването.

Вижте цени на процедурите и информация за контакт с Лазерен Медицински Център - Пловдив.

 
  Обратно