Лечение на ставни заболявания

  ставни заболявания Артрозната болест най-често засяга гръбначния стълб,големите стави (тазобедрени, коленни), малките стави на ръцете,което води до деформациите им.
При жените обикновенно се проявява около климакса.Свързва се с настъпващи хормонални нарушения. Затлъстяването също е от причините.
 
 

Коксартрозата засяга тазобедрините стави,а гонартрозата коленните.Болката се
изостря при движение,успокоява се при покой.Получава се ограничение при
движенията. При някой жени в менопаузата болестта може да има бързо развитие
и да доведе до тежка инвалидизация.

При засягане на гръбначния стълб,болките обхващат шията и гърба,отиват към раменете, има схващане, главоболие, замаяност и дори шум в ушите. Понякога изтръпване на ръцете и пръстите.Дори и изпускане на предмети.

Друга често засегната част на заболяването е поясната област.Клинично началните промени в дисковете дават т.н. хронично лумбаго. Болката се появява главно при стоене прав и при носене на тежест. Сутрин лумбалния отдел на гръбнака е схванат, отпуска се след известно раздвижване. Това са първите симптоми,които налагат лекарска консултация.

Медикаментозното лечение се свежда най-вече до временно успокоение на болката, но не и до спиране на артрозното заболяване. Лазертерапията е може би за сега единственият метод на лечение, който спира или забавя развитието на болестта.

Освен мощното си противовъзпалително и болкоуспокояващо действие, лазертерапията въздейства върху дегенеративните изменения в ставите и гръбначния стълб.

Курсът на лечение включва около 10 процедури,веднъж годишно при по-леките случаи и два пъти годишно при по-тежките. Най-доброто време за провеждане на такова лечение е пролет и есен.

Вижте цени на процедурите и информация за контакт с Лазерен Медицински Център - Пловдив.

 
  Обратно