Синуит (Синузит)

Синуит (синузит)

Синузитът е често срещано заболяване на около носните кухини. Той представлява остро или хронично възпаление (с периоди на затихване и обостряне
на симптоматиката). За хроничен се приема синузитът, при който гнойното възпаление продължава повече от 3 месеца. Според анатомията на възпаления синус се различават: максиларен, фронтален, етмоидален, пансинузит. Най-често се засяга максиларният синус. Честа причина за появата на синузит е безобидна на пръв поглед хрема. Понякога зад една безобидна хрема, която не минава за повече от седмица, се крие инфекция(възпаление на синусите). Друга причина е изкривяване на носната преграда, уголемена трета сливица, болен зъб и други. Най-чести симптоми при синузитите са: главоболие, болка и тежест около очите и скулите. При синузитите може да има и кашлица. Дължи се на стичането на секретите от носа към гърлото и трахеята.

При синузитът се наблюдават следните усложнения – орбитален целулит, менингит, трайна загуба на обонянието, мозъчен абсцес , инфекция на ухото, енцефалит и други. Диагнозата се поставя след оценяване на симптомите, рентгенова снимка, компютърна томография, ехографско изследване и други.

Лечението на синузитите в повечето случаи се свежда до антибиотично лечение. За съжаление в голям процент от случаите, то не дава желания резултат. Тази част на тялото, в която са разположени синусите е много слабо кръвоснабдена, поради което малка част от антибиотика достига до тях. Много често антибиотиците потискат имунната система и това забавя възстановителния процес.
В нашия медицински център имаме разработени специални програми за лечение на синузит. Те включват лазерна терапия, съчетана с подбрана хомеопатична схема на лечение. С лазерната терапия се постига унищожаване на бактериалната флора директно в синуса и се оформя стерилна среда, в която не могат да виреят бактерии и вируси. Индивидуално назначената схема с хомеопатия, постига повишаване на имунната система и бързо възстановяване на организма. Обикновено един курс на лечение включва около 10 процедури, но в повечето случаи, облекчението се усеща
още след първите 2-3 процедури. Една профилактика през 6 месеца в период от 1-2 години, в повечето случаи води по пълно излекуване на заболяването.

лого Superdoc

Запази час онлайн през платформата SUPERDOC.BG от тук

или на телефон: 032 950019

лого Superdoc

Запази час онлайн през платформата SUPERDOC.BG от тук

или на телефон: 032 950019