Ирисова диагностика

Ирисовата диагностика е метод, който позволява бързо и цялостно определяне на здравословното състояние на човешкия организъм. Той се основава върху наблюдението и интерпретацията на адаптационно-трофичните изменения в ириса на окото, които са резултат от заболявания на дадени органи и системи в организма.

Ирисова диагностика

Методът позволява да се открият не само съществуващите в момента здравни отклонения, но и генетичните предразположения към определени заболявания, къде са локализирани и от кого са наследени до четвърто поколение назад.С помощта на ирисовата диагностика е възможно да се избегнат излишни рентгенови облъчвания и други инвазивни методи на диагностика, криещи опасност за здравето.
И най-важното – този метод позволява да се открие болестният процес в ранния му стадий на развитие, което гарантира голям успех при лечението.Нерядко в човешкия организъм съществуват едновременно повече от един болестен процес, свързани един с друг. С помощта на ирисовата диагностика е възможно установяването на болестните процеси и разкриването на взаимната им връзка. Всеки орган може да окаже благоприятно или неблагоприятно влияние върху активността на останалите органи.

Защо правим компютърна ирисова диагностика?

Ирисът е екран, на който може да се наблюдава едновременно състоянието на всички органи и системи в тяхната цялост.
Това позволява както на лекуващия лекар, така и на болния, да откроят и насочат усилията си към първопричината на заболяването.
Ирисът дава информация за последователността на болестното развитие от острия до дегенеративния стадий на възпалението, пряко свързано с начина на живот и генетичния терен. По същия начин при подходящо лечение, съобразено с природните закони, може да бъде наблюдаван обратния оздравителен процес на болестно променената тъкан и превръщането й в здрава.
От ириса може да се определи локализацията на различни токсични отлагания, натрупани в организма. Каквито и да са, те се отразяват на обмяната в даден орган на клетъчно равнище, а оттам и на целия организъм.
С ирисовата диагностика може да се определи минералният баланс в организма, когато недостигът на някои елементи води до негативни промени на клетъчно и тъканно равнище.
Тя е много полезна при оценка на дейността на жлезите с вътрешна секреция.
Посочва нервно-рефлексното засягане на различни органи в резултат на болестно променени участъци на дебелото черво, което има огромно значение за подхода при лечението на възникналите заболявания.
Как правим компютърна ирисова диагностика?
При компютърната ирисова диагностика очите се заснемат през биомикроскоп с цифрова камера. По снимката на ирисите върху монитора опитен лекар-иридолог прави диагностика по органи и системи, разкрива минали, настоящи или зараждащи се заболявания. Образите могат да бъдат увеличени много пъти с цел да се констатират някои важни подробности.
Картите на ирисите на всеки човек имат свой номер и се запазват в паметта на компютъра, за да могат да се използват при следващи контролни прегледи.

Видео: Д-р Людмил Димитров говори за Ирисова диагностика и  Озонотерапия.

лого Superdoc

Запази час онлайн през платформата SUPERDOC.BG от тук

или на телефон: 032 950019

лого Superdoc

Запази час онлайн през платформата SUPERDOC.BG от тук

или на телефон: 032 950019