Болки в гърба! Хронична или остра болка? Болките в гърба се категоризират на две вида:

Болки в гърба! Хронична или остра болка? Болките в гърба се категоризират на две вида:

● Острата болка – започва внезапно и продължава до 6 седмици.
● Хроничната или дългосрочната болка се развива за продължителен период, продължава още 3 месеца и причинява продължаващи проблеми.
болки в гърбаАко човек има също периодични пристъпи към интензивна болка, така и достатъчно продължителни леки болки в гърба, може да е трудно за лекар да определи дали има остра или хронична болка в гърба.

Болката в гърба може да има резултат от някои ежедневни дейности. Примерите включва:

● усукване
● кашляне или кихане
● мускулна треска
● прекалено разтягане
● огъване неудобно или за дълги периоди
бутан , дървесина, повдигане или носене на нещо
● изпращане или седене за дълги периоди
● напредване на шията напред, например при шофиране или използване на
компютър
● дълги сесии на шофиране без почивка, а когато не са прегърбени

● спане на матрак, който не поддържа тялото и поддържа гръбнака изпратен

Други причини:
Някои медицински състояния могат да доведат до болки в гърлото.
● Синдром на Cauda equina: Кончащият хъст е скорост на корените на гръбначния нерв, който се появява от долния край на гръбначния мозък. Симптомите включват тъпа болка в долната част на гърба и горната част на седалището, както и изтръпване в седалистите, гениталиите и бедрата. Понякога има нарушения на функцията на червата и пикочния мехур.
● Рак на гръбначния стълб на: А туморът на гръбначния стълб може да притиска нерв, който води до болка в гърба.

● Други инфекции: Тазовете възпалителни заболявания, инфекции на пикочния мехур или бъбреци могат да се доведат до болки в гърба.
● Нарушения на съня: Хората с нарушения на съня с по-склонни да изпитват болки в гърба в сравнение с други.
● Херпес зостер: Инфекция, която може да засегне нервите, може да доведе до болки в гърба. Това зависи от това кои нерви са засегнати.
Следните фактори са свързани с по- висок риск от развитие на болка в кръста :
● Професионални дейности
● Бременност
● заседнал Начин на английски живот 
● лоша физическа Подготовка
●, ЗД-ВЪЗРАСТ напреднала
● затлъстяване и наднормено Тегло
● пушене
● тежки Физически Упражнения ИЛИ за работа за, особено ако се извършва неправилно
● генетични фактори
● медицински състояния, като артрит и рак
Няколко
ефективни стъпки, които можете да избегнете или намалите болките в кръста.
Избягвайте почивката в леглото. Проучванията на откриването, че прекаленото залежаване може да забавлява възстановяването и да повиши болката, ще бъдат максимално активни.
Ходенето е добър избор, който можете да направите сами. Можете също така да работите с физиотерапевт, за да научите как да забележите опасно високите нива на болка и кои движения са най-подходящи за вас. Поддържайте добра стойка. Обърнете внимание на начина, по който държете гърба си, когато седите, стоите, ходите, спите или извършвате ежедневни дейности. Добрата поза е, когато всички кости в гръбначния стълб са правилно подравнени. Лошата стойка може да остави гърба ви твърда и напрегната. Това често води до болки в гърба. LMS предлага следните съвети за стойката:

● Не седнете в леглото си, прегърбен над лаптопа си. Това е сигурна рецепта за болки в гърба в течение на времето.
● Ако трябва да прекарате дълго време, използвайте омекотени столове. Твърдете седалки няма да поддържа гърба ви и може да ви изготви да седнете изпратени.
● Използвайте удобно бюро и стол, ако имате нужда от тях, докато работите.
● Дръжте краката си на ширината на раменете.
● Изберете корема си, когато сте изпратени.
● Ако стоите твърде дълго, редовно премествайте тежестта си от единия край на другия и от пръстите на краката към петите.
● Преместете раменете назад.
● Няколко ръце ви висят естествено отстранени върху тялото.
Спете умно, идеалното легло е „удобно за вас“. Това, което се отнася до най-добрата поза за сън, по-добре по гръб, ако не се върне по корем. Ако сте с лице надолу, главата ще бъде обърната цяла нощ, за да можете да дишате което може да доведе до болка във вратата.
Поставянето на възглавницата между краката е добро решение, което помага за подравняване на бедрата и намалява болката в гърба. Отпуснете се. Болката в гърба може да бъде изпълнена със стрес, напрежение и други нефизически проблеми. Масажите и акупунктурата могат да помогнат за разхлабване на мускулите. Потърсете и запазете час за преглед, ако болката в гърба не е изчезнала след 4 седмици или ако имате дългосрочна болка, която продължава повече от 12 седмици и ще продължите да продължите ежедневните си дейности. В Медицински център Д-р Людмил Димитров, ще определите причината за болката и ще предложите адекватна терапия. Незабавно потърсете медицинска помощ, ако краката ви изтръпнат, почувствате изтръпване или слабост.