Озонотерапия озонова терапия пловдив
Озонотерапия озонова терапия пловдив

Озонотерапия

Едно от най-успешните и сериозни приложения за озонотерапия днес е при лечение на дискова херния. Увреждането на междупрешленните дискове в конкретната конкретна форма е създадено, което достига до всички по-значим част от хората в активната възраст и води до значителни загуби.
Д-р Чезаре Верга, италиански ортопед, развиващо лечението с озон през 1984г.
Лечението с озон или метод на Дискозан, както е известен в Италия, представлява нов подход при лечението на херниращи дискове, който решава еднократно и биологично и биомедицински аспект на болестта. Някои от основните принципи на характеристиките, които създават методи за лечение с озонотерапия толкова уникални, са следните: почти няма контраиндикации, има повече от 95% успех, наличност с почти нулево време за възстановяване и няма странични ефекти.

Лечението с озонотерапия се състои от инжектиране на специална смес от озон и кислород, мускулно, паравертебрално, в зоната на херния на диска. Средният курс е от 14 стъпки в резултат на състоянието на пациента.

… Един от най-честите въпроси, зададени за метода на Дискосан, е: „Какъв е механизмът за действие?“ Дискосанно въздействие върху тази патология в три различни начина:

1. Озоно-кислородната смес има специфично действие върху протрузирането, действащо на молекулярно ниво. Това води до намаляване на размера на хернията.

2. Поддържа се на микроваскуларизацията в засегнатия участък, който засилва кръвоснабдяването и оксигенацията, които са задължени да събират продукти за процес на оздравяване.

3. Намалява отока в засегнатия участък, донася за компресия и възпаление. Така озонът действа противовъзпалително и болкоуспокояващо.

Методът Верга е една обещаваща терапия за хора с дискова херния. Принципът за действие е насочен към лечението на причините за събитието и не нарушава биомеханиката върху гръбначния стълб.

Автохимиотерапия с озон.

Използвайте и помогнете за насилие срещу кръвта с богата озоно-кисела смес във внимателно подбрана дозировка.

Озониране под „високо налягане” на 150-200мл. собствена венозна кръв. При тази процедура озоно-кислородната смес влиза в многократно след насилствен контакт с форматиращи елементи и така се постига при добри терапевтични показатели. Риската от евентуално замърсяване е елиминирана чрез отлична апаратура, която ограничава контакта с външната среда.

Автохемотерапията под „високо налягане“ се препоръчва при следните дейности:

Всички чернодробни увреждания причинени от алкохол (алкохолно-токсични уредждания), вируси (хепатит А, хепатит В, хепатит С, хроничен хепатит), медикаменти, химикали и тежки метали;
Нарушена кръвоносна циркулация на ръцете, краката и мозъка;
Атеросклероза;
Възстановяване след инсулт (включително парализа);
Ревматични заболявания в това число мускулен или ставен ревматизъм, лумбаго, ишиас
Артрит;
Висок холестерол и триглицериди;
Високо ниво на пикочна киселина (подагра);
Забавено физическо възстановяване след тежки заболявания;
Всички очни заболявания причинени от намалена кръвна циркулация;
Мигрена;
Виене на свят;
Обща умора;
Грип, остри и хронични вирусни и бактериални заболявания;
Забавен метаболизъм, наднормено тегло;
Целулит.
Автохемотерапията е най-качественият метод срещу стареене, използван в стотици клиници в цялото свят.