ЛЕЧЕНИЕ НА БОЛКАТА

Медицински център Д-р Людмил Димитров лекува пациенти страдащи от болки, възникнали по каквато и да е причина.


Лечение на Хронична болка – като хронична се определя тази болка, която не е излекувана или болките не са преминали в продължение на три месеца. Този период понякога може да бъде и един месец.
Основните заболявания ,причиняващи хронични болки са следните:
Мигрена и други видове главоболия
Болки, свързани с калцификация (артрози в раменете,врата,коленете,кръста)
Болки, свързани с увреждането на костите(остеопороза)
Болки поради парализа
Херпес зостер
Болки областта на кръста и шията
Болки, свързани с мускулите
Болки, свързани с нарушение на кръвоносните съдове и циркулацията
Невропатични болки
Полиневропатии, свързани с диабет

Тригеминална невропатия

Този вид болка е пареща и пробождаща. Невропатична болка, наподобяваща пробождане с нож. Тази болка, която се наблюдава най-много в областта на долната челюст, има и форми, обхващащи горната челюст и около очната област.Изключително ефикасно е лечението с акупунктура ,съчетано с озонотерапия. След тези процедури, обикновено не е необходима употребата на лекарства от страна на пациента.

Лечение на болка, свързани с калцификации (Артрози)

При болките ,причинени повече от калцификации в областта на коленете, раменете и кръста се прилага комбинирано лечение. Прилагат се инжекции с колаген в ставите или околоставната област, озонотерапия , лазертерапия.
Лазерната терапия е едно от комбинираните лечения и терапии, които предпочитаме при болки и подутини в ставите.

Лечение на болка, свързани с кръвоносните съдове

Този вид болки причиняват безпокойство на хората, даже когато си почиват и предизвикват пулсиращи, парещи, пробождащи болки. Това са обикновено болки от исхемичен произход. Например ,ако кракът не се оросява с кръв, това довежда до остри болки, поради недостиг на кислород. Центровете около гръбначния мозък, които контролират чувството за болка на кръвоносните съдове, се деактивират чрез приложения и процедури с използването на кислород, каквато е озонотерапията.
По такъв начин пациентите ни се успокояват и се отстранява неудобството им.

Лечение на болка, след операция на дискова херния.

Тези случаи носят името ‚неуспешна гръбначна хирургия‘. В действителност неуспехът не произтича от хирургическа намеса. Операцията може да е перфектна. Тялото на оперирания пациент образува епидуларна фиброза или гранулационна тъкан, наричана
Адхезии(прилепвания). Пациентите като, че ли въобще не са оперирани и се оплакват от болки в кръста, бедрата, скованост и изтръпвания.
При тези случаи прилагаме с много добър успех лечение с озонотерапия, лазерна терапия, акупунктура , лимфен дренаж, масажи и др.