Озонотерапия и Ковид 19

Озонът има мощен окислителен ефект. Озонотерапията бързо напредва и се превръща в естествен поддържащ метод на лечение в борбата с инфекциозни заболявания и най-вече с Корона вируса и сезонния грип. При контакт с вирусите ,озонът разрежда протеиновата им обвивка и по този начин те загиват моментално. Молекулата на Ковид 19 ,също е обгърната от протеинова обвивка и затова тя бързо се разрежда от озона.
Озоновото лечение,което трябва да се приложи преди да се разболеете от Ковид19, укрепва имунитета ви, като увеличава оксигенацията на тъканите, регулира циркулацията и създава силни антиоксидантни ефекти.
За пациентите с Ковид 19 това е важно поддържащо лечение,което увеличава успеха на лечението, както с неговите регулаторни ефекти върху клетъчния имунитет, така и с директния вирус разрушителен ефект.
Озоновата терапия укрепва имунитета и обновява всички възстановителни механизми на тялото. Тя регулира циркулацията и повишава телесната устойчивост срещу вируса с антиоксидантен ефект.
Озонът подпомага производството на енергия и възстановяването на нормалните метаболитни функции чрез увеличаване количеството на разтворен кислород в кръвта, пренасян от хемоглобина.
В резултат на всички тези ефекти, озоновата терапия укрепва имунитета и помага оздравителния процес дори,ако вече сте се разболели.
Както обаче знаете,лечението на Корона вируса с извършва само на определени места и по специализирани протоколи. Озонотерапията в България не е част от тези протоколи.
За разлика от нашата страна, озонотерапията вече зае своето място в регионалните протоколи за лечение в редица страни като – Китай,Испания,Италия,Русия,Бразилия,Португалия,Румъния и Турция.
В медицински център Д-р Людмил Димитров се прилага озонотерапия, като се спазват всички медицински стандарти за качество.Прилага се от квалифицирани специалисти с богат професионален опит в лечението с озон на голям брой заболявания.