Безплатни консултации за пациенти с гръбначни заболявания с неврохирурга Доц. д-р Салим Шентюрк ще се проведат в Медицински център Д-р Людмил Димитров на 20 ноември от 9:00 ч.

На 20 ноември в Пловдив с голямо удоволствие посрещаме турския неврохирург – . Авторитетният неврохирург от турската болница „Мемориал Бахчелиевлер“ Истанбул ще проведе БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ на български пациенти с гръбначни заболявания. Той ще гостува по покана на управителя на ЗИЦ “Медикъл Караджъ“ – Звезделина Лютфи и в рамките на инициативата на здравния информационен център за предоставяне на достъп до най-иновативните и модерни технологии в медицината.
Доц. д-р Шентюрк е сред водещите специалисти в Турция за операции на гръбначния стълб . Той е изключително търсен неврохирург, както от български пациенти, така и от пациенти от цял свят.
Всички пациенти със заболявания на гръбначния стълб и гръбначния мозък, могат да се възползват и да проведат безплатна консултация с неврохирурга, относно възможностите за лечение на своето заболяване. Желаещите да се възползват от БЕЗПЛАТНАТА консултация със специалиста могат да се обадят на телефон 032/950019 и да си запишат час.
Безплатните консултации с Доц. Шентюрк са насочени към:
⦁ пациенти с вече установени заболявания
⦁ пациенти, нуждаещи се от второ мнение
⦁ пациенти, интересуващи се от лечение в чужбина, в частност Турция
Кой е Доц. д-р Салим Шентюрк?
Доц.д-р Салим Шентюрк е роден през 1982 г. в Трабзон. Получава медицинското си образование в Технически университет „Карадениз“ през 2005 г. Придобива специалност мозъчна и неврохирургия в Университетска болница „Ататюрк“в Анкара през 2007 -2013 г. Завършил е 4-годишни курсове на обучение на Европейската асоциация на неврохирурзите. Завършва задължителната си служба в Учебно-изследователска болница „Чорум“ през 2013-2014 г. Получава званието доцент през април 2020 година.
Професионален опит
2019 – до момента, Специалист по неврохирургия-Болница Мемориал Бахчелиевлер, Истанбул
2019 – до момента, Специалист по неврохирургия-Болница Мемориал Измет, Истанбул
2019 – 2019 г., Специалист по неврохирургия-Rhode Island Hospital, Род Айлънд, САЩ
2018 – 2019 г., Специалист по неврохирургия- Гръбначен център на Университет Сан Франциско, Калифорния, САЩ
2015 – 2018 г., Специалист по неврохирургия, Университетска болница Коч, Истанбул

Основните клинични области на интерес на Доц.д-р Салим Шентюрк включват:
Дискова херния-цервикална,торакална,лумбална
Спондилолистеза
Стеноза на гръбначния канал
Сколиоза
Анкилозиращ спондилит (Болест на Бехтерев)
Тумори на гръбначния мозък
Болка в гърба
Проблеми с гръбначния мозък
Фрактура на гръбначния стълб
Синдром на карпалния тунел
Травми на черепа
Методи на лечение, които Доц.д-р Салим Шентюрк използва в своята практика:
Хирургия на гръбначния стълб
Дискектомия
Операции за стабилизиране на гръбначния стълб (инструментални).
Инжекция в гръбначния стълб
Невроонкологична хирургия
Шунтиране на мозъка при хидроцефалия
Краниотомия
В своята практика Доц. д-р Салим Шентюрк прилага ендоскопска хирургия при различни нарушения на гръбначния стълб. Методът за ендоскопска хирургия на гръбначния стълб е приложен за първи път в лумбалната област на гръбначния стълб. Въпреки това не само дисковите хернии , но и много други патологии се лекуват с ендоскопска хирургия на гръбначния стълб. Използва се при хирургично лечение на много заболявания на гръбначния стълб, като хернии на лумбалната област и шията, стесняване на гръбначния канал, гръбначни фрактури, тумори, метастази в гръбначния стълб, лумбални измествания. Работна канюла с камера се вкарва през 7 мм разрез, направен в кожата. През канюлата се вкарват фини инструменти с дължина 4 мм. Увреждането на околните тъкани- мускули, кости е минимално.
Ендоскопската хирургия на гръбначния стълб не може да се приложи при всеки пациент. Методът се прилага по преценка на лекаря и в зависимост от конкретната патология на гръбначния стълб.
В повечето случаи се прави локална анестезия на зоната, която ще се оперира. С решение на лекаря и болния е възможна спинална или обща анестезия.
Средната продължителност на интервенцията е 25 минути.
Понеже повечето операции се правят под местна упойка, пациентите могат да се раздвижат 2 часа след операцията.
Пациентите, оперирани по този метод, могат да бъдат изписани в същия ден. Тъй като разрезите на кръста са малки, има само 1 шевна рана и увреждането на мускулите и тъканите е минимално, пациентите могат да се върнат към нормалния живот в рамките на 2-3 дни и да работят в рамките на 1 седмица.
Желаещите да се възползват от възможността за безплатна консултация с Доц. д-р Шентюрк на 20 ноември в Пловдив, трябва да си запишат час предварително на:
⦁ телефон: 032/950019
На място пациентите ще трябва да предоставят медицинските документи и образни изследвания, които са им направени до момента!
Имайте предвид, че по време на консултациите НЯМА да бъдат извършвани физикални прегледи. Безплатните консултации се провеждат на база медицинските документи, с които разполагат пациентите към момента.