Какво представляват интервенозните бустери?

Интравенозна терапия или т.н. интравенозни бустeри представляват коктейли за венозно приложение, които съдържат витамини, антиоксиданти, имуностимулатори, аминокиселини и др. Целта им е да подпомогнат организма колкото се може повече в трудни за него периоди. При интравенозната терапия има бързо насищане на веществата в тялото, тъй като се получава директно вливане на лесно усвоими елементи. Процентът на усвояване е 100%.

Чрез интравенозната терапия се избягва оралния прием на таблетки или така наречениете коктейли от витамини и минерали и се постига пълна детоксикация на организма. Засилва се имунитета и настъпва бързо възстановяване след боледуване.

Интравенозните бустери  са особено ефикасни при пациенти, преболедували Ковид 19, както и за профилактика и предпазване от боледуване. Антиоксидантните вливания засилват имунния отговор , като убиват свободните радикали, нахлуващи в тялото и укрепват целостта на клетъчните стени.

Освен за възстановяване след боледуване и подобряване на метаболизма, има интравенозни терапии, които подобряват паметта и концентрацията, подпомагат подмладяването на лицето и кожата и подобряват спортните резултати. Интравенозните бустери могат да допринесат за най-различни неща, да подобрят общото състояние, да засилят имунната система, да помогнат за възтановяването на организма след болест или силен стрес.

Коктейлите с инфузии се прилагат бързо и лесно, но винаги задължително след консултация с лекар. Докато тече системата пациентът получава усещане за свежест и отпускане заради бързата хидратация на организма. Това обаче е само първият позитив, който следва за пациента.

История на интравенозната терапия

Макар интравенозната терапия да е популярна от сравнително скоро, тя всъщност се прилага отдавна. Малко след 1960 г., д-р Джон Майърс създава негов патентован коктейл с вещества, които и до ден днешен са известни, като „коктейл Майърс“. Съвсем скоро и други специалисти обръщат поглед към иновативният метод за усвояване на витамините, минералите и аминокиселините.

В Медицински Център  Д-р Людмил Димитров има установен конкретен алгоритъм, който е следван безусловно – консултация, етап на терапия, атмосфера. Стъпките от посрещането до изпращането на пациентите са предварително уточнени и стандартизирани. Преди назначаването на каквато и да е интравенозна терапия, винаги първо се преминава преглед. Причината е, че трябва да се оцени общото състояние на пациента, независимо каква цел иска да постигне с терапията.

За кого е подходяща интравенозната терапия?

Много хора не си обръщат внимание на здравословното състояние, докато не се разболеят. Истината е, че много по-рано тялото ни дава някакви сигнали – кожа, коса, нокти, отпадналост, умора и тн. Много от интравенозните терапии съдържат глутатион, който успешно неутрализира свободните радикали в тялото ни. Освен това той се грижи и за неутрализирането на токсините и за деактивирането на токсичните окислители. Той е изключително подходящ да се приема от хора, които живеят в стресова среда, често се преработва и не се хранят здравословно.

Интравенозната терапия се прилага и за да се набавят всички незаменими аминокиселини, които човешкото тяло не може да си произведе само, а е нужно да си ги набави от храната и течностите. Благодарение на аминокиселините, ние успяваме да изградим добра имунна система, да се възстановим бързо след болест и да изградим нови протеини бързо.

Не на последно място, тези терапии са много подходящи и за хората, които се нуждаят от всички витамини група B и витамин C. На практика, благодарение на тях, човешкото тяло се справя по-лесно с високите нива на стрес, подобрява си имунния отговор и подобрява сърдечно-съдовата система. Малко известен факт е, че тези витамини помагат дори из а възстановяването на увредени тъкани.

За заключение

Както сами виждате, интравенозната терапия може да помогне в редица ситуации, когато тялото се нуждае от малко помощ, за да активира собствените си защитни сили. Благодарение на опитни специалисти, които са изработили точни формули от коктейли, днес в най-добрите клиники може да се възползвате от този вид терапия.