Озонотерапията е много популярно лечение при хроничните заболявания. Използваният в медицината озон е инструмент за дезинфекция на медицински консумативи и може да помогне при различни състояния от десетилетия. Използва се и за предотвратяване на инфекции. Това е страхотно само по себе си, но с течение на времето здравните учени откриха, че смесването на този природен газ, открит от Земята, с кислород, създава лечения с дълбоки ползи и лечебни способности.

Озонотерапията вече се използва от здравни и медицински специалисти повече от 150 години, като са показани ползи при различни здравословни проблеми, вариращи от автоимунни заболявания до вирусни заболявания. Ние в медицински център д-р Людмил Димитров вярваме, че озонотерапията е ефективна при лечение на различни състояния, включително дискова херния и заболявания на опорно-двигателната система.

Изследователите са открили, че озонът действа чрез естествено стимулиране на имунната система. Конвенционалната медицина често не подобрява симптомите на пациентите или ги влошава, изисквайки от тях да приемат повече лекарства, отпускани с рецепта, за да противодействат на страничните ефекти на оригиналните лекарства. За тези хора може би е време да опитат естествената алтернатива на озонотерапията. Ако сте един от тези хора, може да намерите помощ при нас на ул. Брезовска 34, ет. 4, гр. Пловдив.

Какво представлява озонотерапията и как би ви помогнала?

Открихме, че озонът има медицинска употреба, за да помогне безопасно при различни здравословни проблеми. Това е страхотно лечение, което може да се използва за хронични заболявания като лаймска болест, автоимунни заболявания и др. Това, което също е страхотно за него, е, че е неинвазивен, естествен и нетоксичен метод за лечение. Създаден е с помощта на непроменен, елементарен кислороден газ с градиент на електрически разряд от кварцово стъкло. Смесва се със собствената ви кръв и след това се доставя с помощта на медицински силиконови тръбички. Озонът помага за насищане на тялото с кислород и подпомага заздравяването.

възрастна жена преди озонотерапия

Озонът е силно реактивна форма на кислород, която се състои от три кислородни молекули вместо две. Тъй като молекулярната структура на озона е силно реактивна и нестабилна, той създава лечебен отговор в тялото чрез окисление и унищожаване на всякакви вредни вещества или чужди предмети. В резултат на това кислородът в крайна сметка осигурява на тялото повече енергия.

Озонът може да се прилага и въвежда в тялото по няколко различни начина: директно в мястото на болка или заболяването или пък в кръвта, което позволява на този леснодостъпен кислород да върши своята работа. Може да се прилага през ушите, ректума, пикочния мехур, интрамускулно, автохемотерапия или подкожно.

Сега знаем какво представлява озонът и как се въвежда в тялото ни. Ето кои са 10 от най-добрите ползи от озонотерапията.

Подобрена имунна система

Озонотерапията може да подобри имунната ви система и тя да се бори с инфекциите по-успешно. Озонът може да засили имунната ви система и да намали възпалението, ако съществува такова. Много хора страдат от състояния, които редовно причиняват възпаления на части от тялото. В кръвта на хора, страдащи от астма, често се откриват възпалителни маркери. Възпалението може да доведе до дисбаланс между свободните радикали и антиоксидантите в тялото, което здравните специалисти наричат ​​оксидативен стрес. Този вид стрес е свързан с болка и дискомфорт.

Хората, които редовно получават озонотерапия, съобщават за намалено възпаление, което обикновено идва от оксидативен стрес. Озонотерапията поддържа възпалението овладяно, което също така държи под контрол възпалителни състояния като артрит и болестта на Крон.

За изненада на мнозина, озонът е и мощен антиоксидант. Антиоксидантните му свойства помагат за излекуване на щетите, причинени от постоянно възпаление. Изцелението на тялото и човешката ДНК намаляват общия риск от инфекция и заболявания. През 2014 г. изследователите стигат до заключението, че свързаната с озон терапия е легитимен вариант за лечение на възпаления от най-широк вид.

Много хронични възпалителни заболявания и свързани с имунитета разстройства могат значително да се подобрят чрез озонотерапия.

Антибактериални, противогъбични и антивирусни свойства

С течение на времето бактериите са се научили и са се приспособили да устояват на антибиотиците. Учените постоянно търсят начини за предотвратяване и намиране на по-добри лечения за гъбични, вирусни и бактериални инфекции.

Продължаващите проучвания на озона установяват, че те съдържат слой от свойства за контрол на инфекциите. Озонотерапията може да разреши някои остри бактериални инфекции. В случай на ухапване от кърлеж озонът лекува инфекцията в рамките на 48 часа, например.

Вирусни инфекции като грипа тормозят хората всяка година, особено през зимните месеци. Добрата новина е, че озонотерапията може да помогне и при тези инфекции.