В предишната част описахме някои от ползите от озонотерапията, по-долу изброяваме и останалите. Много вероятно е някои неща искрено да ви изненадат. Ако страдате от дискова херния, можете да ни потърсите в гр. Пловдив, ул. Брезовска 34, ет. 4, Медицински център д-р Людмил Димитров.

Намален риск от повторни сърдечни удари

За хора, които са претърпели инфаркт, не е необичайно сърдечен удар да се случи втори или трети път. Открити са доказателства, че озонотерапията може значително да намали шансовете за повторен сърдечен удар, развитието на мъртва тъкан от липсата на кислород или анормален или неравномерен сърдечен ритъм, известен също като аритмия след сърдечен удар.

Колкото по-бързо пациентът получи озонотерапия, толкова по-добре. Когато пациентите бързо получават лечение, толкова повече се намалява риска от повторен инфаркт.

мъж преди озонотерапия изпитващ болки в кръста

Подпомага детоксикацията на тялото

Без значение колко предпазни мерки вземаме, токсините по същество са неизбежни. Токсините могат да имат неблагоприятно въздействие върху човешкото тяло и начина му на функциониране. Дори влияят на способността му да се самолекува с борбата с инфекции.

Като се има предвид това, има стъпки, които можем да предприемем, за да се борим срещу токсините. Първият начин е да подобрим диетата и да наблюдаваме какво внасяме в телата си. Вторият начин е редовната обработка с озон. Доказано е, че озонът ускорява метаболизма и подобрява цялостното здраве.

Лекува хронични рани

Редица проучвания предполагат, че редовното лечение с озон може да играе жизненоважна роля при лечението на хронични рани. Озонотерапията е ефективно използвана при пациенти с диабет, за да помогне при заздравяването на язви, които се развиват по краката. Освен това, хората, които са страдали от болезнени язви в устата, са получили облекчение след озонотерапията.

Облекчаване на болката

Експертите прогнозират, че 75-85% от хората страдат от болки в гърба в даден момент от живота си. Болката в гърба е една от най-честите причини за посещение при лекар. Това струва на американците приблизително 50 милиарда долара разходи за здравеопазване всяка година. Може ли озонът да помогне? Здравните експерти установяват, че противовъзпалителните свойства на лечението с озон могат да осигурят облекчение на страдащите от болки в гърба.

Излекувани стволови клетки

Стволовите клетки непрекъснато работят за производството на клетки в цялото човешко тяло. Клетки, които подпомагат сърцето, мозъка, нервите и много други работни части на тялото.

Последните доказателства показват, че озонотерапията може да подобри способността на клетката да се реактивира, което води до по-бързо и по-добро възстановяване на клетките.

Клетъчна оксигенация

Тъканната смърт настъпва, когато тъканите нямат достатъчно достъп до кислород. Хората, които страдат от анемия, имат по-висок риск от хипоксия. Хипоксия може да възникне в области като белите дробове по време на астматичен пристъп в целия кръвен поток.

Озонотерапията може да помогне за хипоксичните тумори заедно с химиотерапията и лъчетерапията, тъй като има способността да осигурява на тялото кислород, който е лесно достъпен. Тялото го получава наготово и го усвоява изцяло.

По-здрава кожа

През последните години хората използват озонотерапията като начин за подобряване на кожата си. Както бе споменато по-рано, озонотерапията прави кислорода лесно достъпен за клетките, точно когато клетките на кожата се нуждаят от кислород.

Повишената оксигенация чрез озонотерапията помага на клетките да се възстановят. Допълнителните антиоксидантни свойства могат да увеличат активността на колаген и еластин, което може да доведе до подобрена и подмладена кожа. Кой не иска по-здрава кожа?

За заключение

Озонотерапията тепърва ще се развива и ще се откриват всички нейни, положителни за човешкото тяло, свойства. За момента обаче всички медицински специалисти са наясно, че тя облекчава хората, страдащи от дискова херния. Ако ви е нужно лечение, можете да се свържете с нас независимо в кой край на страната се намирате.