Озонът се произвежда от кислород, O2 се превръща в O3, който е силно реактивен. Той има свойството да „краде електрони“ от вируси, гъбички, дрожди, плесени, бактерии, паразити, токсини, вредни свободни радикали и др. Всички те не могат да си защитят електроните и се комбинират с озона. Попадайки в тялото ни, той ни помага да се оттървем от тях.

Озонът взаимодейства добре и с фармацевтични продукти и хранителни вещества, но това зависи предимно от обема на кръвта, който циркулира в тялото. Следователно промените след озонотерапията са по-скоро синергични.

Точно като всяко друго лекарство, което сте използвали, така и озонотерапията не помага, ако се постави само единична доза. Често приемаме лекарства по няколко пъти на ден в продължение на седмици, месеци, години. Затова трябва да правим и озонотерапия по-често, за да се отървем от болката при дискова херния. Най-често три до четири пъти седмично е препоръчителната бройка на процедурите.

Необходими са 3 часа между процедурите, за да е безопасно. Озонът влиза в тялото ви и в рамките на около 10 минути насърчава производството на глутатион, срещайки се с протеините в кръвта ни.

Озонът в озонотерапията създава реактивни кислородни видове: алкени, алкини, супер кислородни йони, пероксиди, пероксили. Също така създава и продукти на окисление на липидите: алфа бета интерферон, il 2, 6, 7, 8, 9 и TNcF. Това е като витаминна бутилка, която действа на тялото веднага. Необходим е приблизително един час за отстраняване на отпадъците, за да се избегне реакцията на Херксхаймер. Следователно можете да правите две процедури на ден, 6 дни в седмицата или общо 12 на седмица.

Стандарти, определящи медицинския озон за безопасен

В озонотерапията професионалистите използват специфични оперативни процедури, които гарантират неговата безопасност. Медицинският озон има способността да унищожава бактерии, вируси, гъбички и патогени чрез окисление на мембраната, като по този начин унищожава ДНК-то на патогена.

Увеличаване на кислорода и енергията

Медицинският озон активира метаболизма на червените кръвни телца. Той се свързва с червените кръвни клетки и подобрява освобождаването им към тъканите, където е необходимо. В същото време се увеличава производството на АТФ, енергията, необходима на червените кръвни клетки, за да изпълняват своята функция.

болнична стая

Медицинският озон увеличава способността им да стават по-гъвкави, подобрявайки способността им да проникват в периферните и микроваскуларните пространства. Следователно, повече кислород циркулира в тялото, повече кислород достига до тъканите и оптимизира всички наши метаболитни функции.

Озонът повишава и балансира имунитета ни. Медицинският озон активира имунната система, като стимулира специални клетки, които комуникират с имунната система и по този начин засилват или модулират нашата. Дори когато имунната ни система е отслабена, благодарение на озона ще успее да осигури допълнителна подкрепа на тялото ни. В случай на автоимунни реакции, това ще ни помогне да върнем имунната ни система към някакъв баланс.

Озонът ни предпазва и от оксидативен стрес – медицинският озон помага за предотвратяване на оксидативния стрес, като регулира нашите антиоксидантни ензими, които вече участват в неутрализирането на ефектите. Медицинският озон помага за регулиране на антиоксидантните ензими и намалява въздействието на оксидативния стрес върху нашето тяло. Това е един от ефектите и когато пациент страда от дискова херния и му е приложена озонотерапия. Доброто здраве зависи от окисляването на захарите и въглехидратите. Озонотерапията окислява мястото, където е инжектирана и подобрява циркулацията на кръвта и елиминирането на болката.