Намирането на подходящо лечение за артрит може да бъде огромнo предизвикателство. В края на краищата, това заболяване е водещата причина както за болка, така и за инвалидност в целия свят, така че след поставянето на диагнозата, най-доброто нещо, което можете да направите за себе си е да потърсите подходящо лечение. Мнозина се обръщат към озонотерапията, за да им помогне при това състояние, и тя оправдава доверието им. Нека да видим обаче колко често може да се прави озонотерапия.

Какво представлява озонотерапията при артрит?

Озонотерапията е начин за инжектиране на озон в тялото ви. Понякога е наричана автохемотерапия, така че можете да я срещнете и под това име. Лекарите използват озон, естествено срещащ се газ, смесвайки го със собствената ви кръв. След това той се инжектира обратно в тялото ви и започва да действа. Ефектът му е реално помощта, от която се нуждае организма ви, за да се справи по-добре със симптомите на артрита.

медицинска грижа при артрит

Ползи от озонотерапията, които може да искате да разгледате

Озонотерапията при артрит има много ползи. На първо място, тя може да помогне за подобряване на количеството кислород в тъканите на тялото ви, тъй като клетките ви имат повишен капацитет да пренасят кислород от едно място на друго. Освен това, тя помага и за модулирането на имунната ви система. Това може да означава, че имате по-голяма способност да се борите с проблемни състояния, които биха могли да раздразнят артрита ви и да повишат нивата на възпаление в тялото ви.

Озонотерапията има и антибактериални свойства. Тя би могла да разреши напълно много проблеми, които не реагират на антибиотично лечение, което е задължително при пациенти с артрит. Благодарение на тази възможност за лечение е възможно дори да се възстанови увредената тъкан.

Това може да означава повишена подвижност на ставите. Може би най-важното обаче е, че озонотерапията помага при борбата с хроничното възпаление, което е толкова често срещано при артрита. Тя повишава активността на ензимите в тялото ви, което може да помогне за спиране на възпалението още от източника.

Този списък далеч не включва всички ползи, свързани с озонотерапията. Всъщност редовно се провеждат нови научни изследвания, за да се проучи силата, която озонотерапията може да има за пациентите с артрит и други хронични заболявания.

Ако сте попаднали на нашия сайт, в опит да се спасите от неприятната болка, то свържете се с нас или ни посетете на място в гр. Пловдив, ул. Брезовска 34, ет. 4, тел. 032 950 019.

Колко често можете да прилагате озонотерапия?

При повечето пациенти озонотерапията се прилага в рамките на шест до десет процедури. Обикновено ще видите подобрение на състоянието си в рамките на първите три или четири процедури. След приключване на курса от процедури, може да искате да разговаряте с вашия лекар, за да продължите редовно процедурите, за да останете здрави и без болка.

Много често озонотерапията не се прилага самостоятелно, а в комбинация с други терапии, като например акупунктура, лазер терапия и тн. На нашия уеб сайт ще откриете всички терапии, които предлагаме, но кои точно ще са ви от полза на вас, само специалист може да каже. Заради това всеки наш пациент бива прегледан, преди да се подложи на терапия.

Ако се интересувате от озонотерапия за артрит или искате да научите повече за други налични днес методи за лечение на артрит, моля, свържете се с нас, за да си уговорите среща.