Озонотерапията помага на специалисти от цял свят да лекуват най-различни медицински състояния. Не са малко книгите изписани на тази тема. Защо обаче озонотерапията действа толкова добре?

Озонът е силно реактивна форма на кислорода. Затова Франк Шаленбергер изказва теорията, че той действа, като всъщност подобрява използването на кислорода в клетките. За да установи дали е на прав път, той разработва система, която използва одобрен от FDA белодробен газов анализатор за измерване на използването на кислород. След това започва да използва тази система при всички свои пациенти. Той открива две неподозирани открития:

  • Първо, много хора, дори тези, които се чувстват отлично, са в състояние на намалено използване на кислород. Те имат много кислород в тялото си, но не го използват ефективно;
  • Второ, озонотерапията има тенденция да коригира това състояние;

Въз основа на тези наблюдения д-р Шаленбергер разработва изцяло нова парадигма за причините за болестите и стареенето. Той смята, че основната причина е намаленото използване на кислород. Той представя биохимични и физиологични доказателства за това твърдение. След това представя и доказателства за това как и защо озонотерапията подобрява използването на кислород и по този начин помага за лечението на много иначе нелечими медицински състояния, включително и дискова херния.

Списъкът включва сърдечносъдови заболявания, хронични инфекции като херпес и хепатит С, дегенерация на макулата, зъбни инфекции, синдроми на хронична болка, дегенеративни ставни състояния и автоимунни заболявания.

Д-р Шаленбергер споделя опита си в лечението на тези заболявания и предлага конкретни протоколи за озонотерапия, които е установил като ефективни. Озонотерапията със сигурност не е „вълшебен куршум“, но тя се интегрира с конвенционалните подходи и се постигат по-добри резултати. Д-р Шаленбергер практикува първична медицинска помощ още от 1974 г. и е смятан за водещ експерт по озонотерапия в САЩ. През 1991 г. започва да обучава лекари в Америка и по света в различните приложения, в които озонотерапията се оказва толкова полезна.

Мадридската декларация за озонотерапията

През 1995 г. д-р Шаленбергер разработва техника за лечение на болка и възстановяване на стави, използвайки комбинация от озонотерапия и хомеопатична терапия. Сега стотици лекари от цял свят използват този протокол, за да помогнат на своите пациенти, които страдат от хронична болка и дегенеративни ставни заболявания. През 2010 г. д-р Шаленбергер е един от първите подписали Мадридската декларация за озонотерапията.

болнична стая

Мадридската декларация е първият документ, който установява международни научни стандарти за озонотерапия. По-късно през 2010 г. той е избран за член на борда на Международния научен комитет по озонотерапия. през декември 2010 г. д-р Шаленбергер основава Американската академия по озонотерапия и сега е нейният първи президент. Той е автор на няколко научни статии за озонотерапията и няколко книги на тази тема.

Озонотерапията дава резултати

Медицината не е нещо, което е статично. Тя се развива и всеки ден се доказват нови и нови тези. Благодарение на модерната техника, вече можем да доказваме и отхвърляме практиките, които ни помагат или пък са пласебо. През последните години се обръща огромно внимание на озонът и неговите свойства. Самата озонотерапия не прави чудеса, но комбинирана с няколко терапии, лечението е успешно. Болките в гърба, в кръста, дори главоболието могат да се повлияят от озонотерапия. Не е тайна, че професионалистите в областта са малко. Озонотерапията носи своята специфичност и само най-опитните лекари могат да я приложат така, че да има очакван резултат и намаляване на болките.

Ако сте попаднали на нашия сайт, защото изпитвате болки от дискова херния, обадете ни се или си запишете час за преглед в Медицински Център д-р Людмил Димитров, гр. Пловдив, ул. Брезовска 34, ет. 4, тел. 032 950 019. Заповядайте, да ви прегледаме и да назначим лечение или терапия, които да ви помогнат да се преборите с болките в гърба ви веднъж завинаги.