Кой не обича коктейли? Комбинацията от любим алкохол с малко сок и кубчета лед е истинска наслада, особено през летните горещини. А знаете ли, че в медицината също се използват коктейли? Смесват се витамини, минерали, антиоксиданти и аминокиселини и се вливат венозно, за да се възстанови или подобри състоянието на пациента. Това е т.нар. инфузионна терапия. Днес ви разказваме малко повече за нея. Прочетете статия докрай, за да научите какво представлява и защо някои я наричат тайното оръжие на Холивуд за блясък и енергия.

Накратко за инфузионната терапия

Инфузионната терапия представлява интравенозно вливане на разтвори с цел възстановяване или подобряване състоянието на пациента. Или с други думи, това е такава терапия, при която по интравенозен път се осигуряват на организма веществата, от които се нуждае. Това е най-прекият начин за доставяне на комбинации от микроелементи за укрепване на имунната система, забавяне процесите на стареене или възстановяване баланса на тялото.

Инфузионната терапия се прилага чрез абокат и както всяка друга терапия, за да е успешна, трябва да се извършва от специалист. Терапията е особено полезна при пациенти, които не могат да задържат храна и течности, и при такива, които често боледуват и са с дефицит на жизнено важни вещества. Някои от инфузионните терапии са специално насочени към спортисти и към дами, за които грижата за красотата и външния вид са основен приоритет.

След като изяснихме какво представлява инфузионната терапия, нека разгледаме защо тя е често предпочитана.

Какви са предимствата на инфузионната терапия?

Усвоявате напълно полезните вещества – Получавате коктейл от полезни вещества, които организмът усвоява веднага, без да е нужна преработка. Това е един от основните плюсове на инфузионната терапия пред оралния прием на добавки. Витамините и минералите се доставят директно до организма, без да се натоварва черният дроб и без да се губят полезни вещества.

Усещате веднага ефекта от терапията – Инфузионната терапия е най-бързият начин за доставяне на витамини и минерали. При това тази терапия прави възможно достигането на витамини и минерали до всички клетки. Докато тече системата, ще усетите отпускане и приятна свежест, която е резултат от хидратацията и бързото насищане на организма с полезни вещества.

интравенозно вливане на витамини при инфузионна терапия

А какви са ползите от прилагането ѝ?

Подсилвате имунната система – Интравенозните бустери могат да бъдат полезни за подобряване общото състояние на организма, за подсилване на имунната система или за ускоряване процесите на възстановяване след кратко или продължително боледуване. Коктейлите от витамини, минерали и антиоксиданти помагат на организма да се предпази от увреждането на свободни радикали и го защитават от бактерии и вируси.

Зареждате се с повече енергия и сила – Друго предимство на терапията е, че дава сила и увеличава жизнената енергия. Интравенозните бустери са като инжекция, която зарежда клетките не просто с полезни вещества, а с енергия. В края на терапията ще се чувствате ободрени, по-жизнени и заредени с нови сили и енергия. Ще забравите за умората и стреса.

Наслаждавате се на сияйна кожа – Инфузионните терапии подобряват начина, по който изглеждат кожата и косата ви, а това се отразява на цялостното ви излъчване. Те са чудесен метод, който може да включите като част от грижата за себе си, ако искате да забавите процесите на стареене и да се наслаждавате дълго време на еластична и сияйна кожа.

Инфузионна терапия в МЦ “Д-р Людмил Димитров”

В случай че търсите индивидуален подход и диагностика, запазете час при наш специалист в МЦ “Д-р Людмил Димитров”. Намираме се в гр. Пловдив, ул. Брезовска 34. Може да разчитате, че тук екип от опитни професионалисти ще се погрижи за вас и вашето здраве. Ще създадем персонална формула за здраве, красота и енергия, съобразена със здравословното ви състояние и очакваните от вас резултати.

По време на прегледа ще установим здравословното ви състояние, ще обсъдим заедно желаните от терапията цели и на база тях ще се изготвим индивидуален инфузионен коктейл.

По време на самата терапия ще може да отпочинете в приятна и предразполагаща към релакс обстановка. Докато тялото ви получава коктейл от нужните му полезни вещества, вие имате възможност да се отдадете на отдих и релакс.