Изборът на клиника за лечение на дискова херния може да бъде нелека задача. Особено ако пред вас стоят немалко възможности, от които да избирате. Знаем добре – дисковата херния често е съпроводена от болка, а тази болка може да бъде изтощителна. Затова е важно да намерите максимално бързо правилната клиника. Този медицински център, който ще ви помогне да забравите за дискомфорта и напрежението. Място, в което ще получите подкрепа и помощ. 

Точно затова споделяме с вас 6 съвета, които да ви помогнат да при избора. Вярваме, че ако ги следвате, намирането на център за лечение ще бъде значително по-бързо и лесно. 

И така, нека да започваме.

1. Направете проучване

Първата ни препоръка е да проучите кои медицински центрове във вашия район специализират в лечение на дискова херния. Ако сте в голям град, най-вероятно край вас има немалко медицински заведения. Открийте тези, които предлагат възможности за лечение на дископатия. Съобразете се с вида и стадия на заболяването. Потърсете клиники с утвърдена репутация и екип от опитни професионалисти. Може да попитате за препоръки приятели и други членове на семейството или да потърсите информация в онлайн пространството.

2. Запознайте се с квалификацията на медицинския екип

Професионалната квалификация на медицинския екип е може би най-важният фактор, който трябва да вземете предвид. Клиниката и екипът трябва да могат да се похвалят с доволни, успешно излекувани пациенти и да могат да отговорят на всички въпроси, свързани с вашето състояние и възможностите за лечение. Потърсете клиника с опитни специалисти – невролози, физиотерапевти, рехабилитатори, медицински сестри. 

3. Съобразете дали възможностите за лечение, които медицинският център предлага, са подходящи за вас

Различните медицински центрове могат да предложат различни начини за лечение на дискова херния. Ако мисълта за операция ви плаши, бързаме да ви успокоим. Напълно възможно е да откриете клиники, предлагащи безоперативно лечение на дискова херния. Някои центрове лекуват дискова херния чрез операция, но има все повече клиники, залагащи на методи без лекарства и хирургия (като озонотерапия, лазертерапия, текар терапия и др.). 

Точно като МЦ “Д-р Людмил Димитров”. Вярваме, че операция е необходима в краен случай и че отлични резултати може да постигнете при комбинирате на съвременни методи на лечение като озоно- и лазертерапия. Позвънете на 032/ 950 019, за да запишете час за консултация при наш специалист.

консултация със специалист в клиника за лечение на дискова херния

4. Вижте с какво оборудване разполага клиниката

Центърът трябва да разполага със съвременно оборудване, за да може екипът да направи правилна диагностика и да извърши избрания метод на лечение. Плюс би било, ако клиниката може да предложи и настаняване. Уверете се, че избраният от вас медицински център разполага с модерно оборудване и че осигурява настаняване (особено ако сте от друг град и нямате възможност да пътувате често). Това би ви спестило както време, така и немалко разходи.

5. Разгледайте клиниките в района, в който се намирате

Съветваме ви да не пренебрегвате местоположението като фактор, когато взимате решение. По-удобно би било, ако клиниката се намира в близост до вашия дом или работа, за да не ви отнема много време да се придвижите до нея. Така във време, удобно за вас и разбира се, предварително уговорено с медицинския център, ще може да посещавате вашия лекуващ специалист, за да се подлагате на избраното лечение.

6. Прочетете онлайн отзиви

Последният съвет – но само в списъка, не и по значимост, е да не забравяте да прочетете мнения за медицинския център, към който сте се насочили. Споделените от другите отзиви и снимки могат да ви дадат добра представа какво да очаквате. Ще се ориентирате дали центърът има добра репутация, както и какви са впечатленията на други пациенти, имащи като вашето заболяване. 

В заключение може да обобщим, че изборът на медицински център за лечение на дискова херния може да бъде предизвикателна задача, но е съществена крачка от лечението. Важно е да намерите правилния за вас център, за да сте спокойни, че когато имате въпроси, специалистите ще са насреща, за да ви дадат кураж и нужните отговори. Фактори, които не бива да пропускате да да вземете под внимание, са квалификацията на медицинския екип, видове предлагани лечения, локацията на клиниката, както и оборудването, с което разполага.